Festool AIRSTREAM SCA 8

Pur și simplu inteligent: noul sistem de încărcare Airstream cu funcție de răcire integrată

 

Noul sistem Festool de încărcare a bateriilor

 

 

Airstream_11_155

 

Din septembrie 2016, Festool va oferi un nou sistem de încărcare pentru seturile de baterii. Noul încărcător rapid Airstream SCA 8 cu funcție de răcire integrată nu doar încarcă noile seturi de baterii Airstream semnificativ mai repede, ci oferă și informații prin afișarea timpului de încărcare rămas.

 

 

                                                 

 

Airstream_10_155

 

 

Ecranul LED integrat în setul de baterii Airstream indică și starea actuală a încărcării la apăsarea unui buton, permițându-vă în primul rând să lucrați mai repede, mai eficient și mai eficace..

 

 

 

 

 

 

Sistemul inteligent Airstream reduce timpul de încărcare cu până la 65%

 

Noul sistem de încărcare Airstream ce combină încărcătorul rapid Airstream SCA 8 și setul de baterii Airstream BP Li 5,2 AS reduce timpul de răcire a bateriei și, prin urmare, scurtează întregul proces de încărcare cu până la 65%. Aceasta înseamnă că seturile de baterii sunt gata de reutilizare mult mai repede și puteți continua lucrul fără întreruperi. Pe șantier, seturile de baterii se utilizează în general pentru diferite unelte și se descarcă la scurt timp după fiecare aplicație. Dacă nu aveți la îndemână baterii de rezervă pregătite, va trebui să așteptați până ce se reîncarcă resursele de energie consumate. Deoarece bateriile se încălzesc foarte tare prin utilizare îndelungată, și în special în zilele fierbinți de vară, bateria trebuie să se răcească înainte de a fi reîncărcată. Pentru profesioniști, aceasta înseamnă perioade de inactivitate inutile și costisitoare. Spre deosebire de încărcătorul anterior, TCL 3, Festool a reușit chiar și să obțină o capacitate de încărcare mai mare cu un factor de 2,5. Jürgen Zehnder (Manager Produs Festool) rezumă beneficiile: „De fiecare dată când o baterie nu poate fi utilizată pe șantier, pe lângă faptul că se consumă timp și se creează tensiuni, se pierd și mulți bani. Cu noua noastră tehnologie Airstream simplificăm cotidianul profesioniștilor deoarece seturile noastre de baterii de înaltă performanță sunt gata de reutilizare într-un timp mult mai scurt. Acest aspect este extrem de util în practică, în special în aplicații cu consum ridicat de energie, precum debitarea. Așa cum v-au obișnuit produsele Festool, ne-am asigurat că noile încărcătoare pot încărca și seturile noastre de baterii Li-ion, versiunile 12, 15 și 18 V. Un avantaj deosebit este capacitatea noilor baterii Airstream Li-ion de 5,2 Ah de a se adapta la toate produsele noastre actuale de 18 V, inclusiv la puternicul ferastrau circular Ciocanul perforator fără fir TSC 66, practicul fierăstrău circular fără fir HKC 55, ciocanul perforator fără fir BGC 18 extrem de ușor, flexibilul perforator fără fir T18+3 și puternica freză cu percuție fără fir Quadrive PDC".

 

Baterie răcită cu performanțe maxime

Festool_Airstream_02_155

 

 

Capacitatea de încărcare rapidă este asigurată de un concept de răcire inteligent și complet nou, dezvoltat de Festool: în timp ce bateria Li-ion se încarcă, aerul rece din jur este absorbit prin orificiile de intrare a aerului aflate pe partea laterală a setului de baterii. Aerul de răcire circulă printr-un canal de răcire încapsulat. Jürgen Zehnder explică: „Inteligența tehnologiei Airstream constă în faptul că, spre deosebire de alte seturi de baterii cu funcție de răcire, răcirea nu se efectuează aleatoriu, ci este direcționată exclusiv între baterii." Aerul cald evacuat trece printr-o deschizătură de legătură între setul de baterii și încărcător și este suflat în exteriorul încărcătorului de ventilatoare, prin orificiile de ventilație. Aceasta înseamnă că noile seturi de baterii Airstream în combinație cu noul încărcător rapid SCA 8 asigură eficiența optimă în timpul lucrului.

 

Beneficiile noii tehnologii Airstream

 

- Reutilizare mai rapidă a seturilor de baterii mulțumită tehnologiei Airstream (funcție de răcire pentru accelerarea disponibilității) și capacitate de încărcare semnificativ mai mare

Capacitate de încărcare cel puțin dublă în comparație cu încărcătorul tradițional TCL 3

Utilizare optimă la unelte fără fir cu consum ridicat de energie și timp de funcționare îndelungat

- Informații actuale în permanență: ecranul LED indică pe încărcător timpul de încărcare rămas și starea încărcării

- Stocare inteligentă: suport pentru cordonul de alimentare, securizat și de mici dimensiuni, în jurul carcasei încărcătorului

Montare facilă pe perete a încărcătorului cu ajutorul orificiilor ovale posterioare

 

Totul este posibil cu sistemul PowerSelect de la Festool

 

Ca parte a sistemului său testat și cu performanțe dovedite, PowerSelect, dedicat gamei sale de baterii, Festool oferă clienților opțiuni extrem de flexibile. Varianta BASIC conține unealta aleasă, inclusiv SYSTAINER (cu excluderea setului de baterii și a încărcătorului). Varianta ENERGY vă oferă libertatea de a combina noile încărcătoare rapide, SCA 8 sau TCL 6, cu un set de baterii, fie noul set Airstream de 5,2 Ah, fie setul de baterii Compact de 2,6 Ah. Prețurile (preț de vânzare recomandat) sunt calculate echitabil astfel încât să nu existe dezavantaje pentru cumpărător indiferent dacă achiziționează setul de baterii imediat sau ulterior. Cu toate acestea, cu varianta SET cumpărătorul primește un pachet complet care conține unealta aleasă împreună cu setul de baterii și încărcătorul. 

 

Noul sistem de încărcare Airstream pe scurt

 

Noul sistem de încărcare Airstream conține noul set de baterii Li-ion BP 18 Li 5,2 AS 18 V și noul încărcător rapid SCA 8 cu funcția Airstream (curent de încărcare 8 A). De asemenea, există și opțiunea unui nou încărcător rapid TCL 6 Li-ion, fără funcția Airstream și cu curent de încărcare de 6 A.